Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

BIRBA

A Birba története a 19. századig nyúlik vissza.

Camprodon a Pireneusok keleti részének szívében, Girona tartományban található. Nyáron is kellemes klímája és természeti környezete miatt a barcelonaiak kedvelt üdülőhelye volt, ahol a Birba család kis élelmiszerboltjának saját piskótái és édességei nagy kedvenccé váltak. Télen, a nyaralók távozása után azonban visszaestek az eladások, így 1893-ban a család úgy döntött, hogy a ház alagsorában található kis műhelyben kekszeket készítenek, amelyek nem olyan romlandóak, mint a sütemények.

A receptek eredetisége és az alapanyagok magas minősége miatt a kekszek nagy presztízsre tettek szert, és Katalónia-szerte megnőtt a kereslet irántuk. A Birba márka a minőség, az íz és a természetesség szinonimájává vált, mely arról híres, hogy hagyományos eljárásokkal és a környék legjobb alapanyagaiból készíti termékeit.

A kereslet idővel tovább nőtt, a műhely túl kicsi lett, és 1929-ben megépült az első Birba gyár, majd a márka töretlen népszerűségének köszönhetően 2008-ban felépült a jelenlegi, ahol megőrizték az eredeti, máig hibátlanul működő gyári sütőket is.

Ma a Birba termékpalettája számos olyan termékből áll, amelyet már az 1893-as indulásakor is gyártott, de a kor kívánalmainak megfelelően bővült is a kínálat például cukormentes, gluténmentes termékekkel.

Rendezés:
Nézet: